Dom > Новости > Sadržaj
Непријагњени проблеми са спавањем могу бити чести међу ватрогасцима
Apr 05, 2017

Недавна студија показала је да многи ватрогасци можда имају поремећај спавања без поремећаја.

Студија коју је спровео истраживачки тим из Бригхам-а и Женске болнице у Бостону испитала је скоро 7.000 ватрогасаца из 66 ватрогасних служби широм Сједињених Држава. Од тих, 37% је болело од поремећаја сна, као што је апнеја у спавању, несаница, поремећај сменског рада и синдром немирне ноге, наводи се у извештају Дана здравља.

Исти ватрогасци су вероватно били укључени у аутомобилску несрећу или су заспали током вожње, стоји у студији. Такође су вероватније имали хронична здравствена питања као што су болести срца, дијабетес, депресија и анксиозност.

"Наши налази показују утицај заједничког поремећаја сна на здравље и сигурност ватрогасаца и њихову повезаност са два водећа узрока смрти међу ватрогасцима", који су срчани удари и удари возила, каже Лаура Баргер, сарадник физиолога у Бригхаму и Женска болница у Одељење за спавање и циркадске поремећаје.

"Нажалост, више од 80% ватрогасних особа које су показале позитивне на уобичајени поремећај спавања нису дијагностиковане и нездрављене", каже она.

Иако су налози, објављени у новембру Јоурнал оф Цлиницал Слееп Медицине, нашли удруживање између поремећаја спавања и одређених здравствених проблема код ватрогасаца, нису показали узрочно-последичну везу, стоји у студији.

Резултати отварају врата за даље истраживање о поремећајима на раду код куће и напоменама о чланку.

Претплатите се на нашу листу е-поште
Пријавите се са својим именом и е-поштом како бисте добили најновије ажурирање проваиа, ексклузивни приступ промоцијама, продајним догађајима, продаји пре продаје и још много тога!
Повежите се са Хонсоном
Постаните наш фан, пратите нас и претплатите се за најновије исправке и понуде
QR Code
  • Glavna stranica
  • О нама
  • Производи
  • Новости
  • Izložba
  • Контактирајте нас
  • Повратна информација
  • Цопиригхт © Фосхан Цити Ангел Дреам Фурнитуре Цо, Лтд Сва права придржана.